Tukea ja tekemistä lapsille ja nuorille
Punainen Risti tarjoaa lapsille ja nuorille monenlaista tekemistä ja tukea, esimerkiksi kerhoja ja leirejä, apua yksinäisyyteen tai läksyjen tekemiseen.
Nuorisoryhmistä tai Reddie Kids -kerhoista saa paljon hyödyllisiä eväitä elämään oppimalla esimerkiksi ensiaputaitoja, vastuun ottamista tai omaan lähiympäristöön vaikuttamista. LäksyHelpin vapaaehtoiset auttavat koulun jälkeen kotitehtävien kanssa ja ystävätoiminnan vapaaehtoiset ystävät tai erilaiset ryhmät voivat tuoda kaivattuja sosiaalisia suhteita elämään.
Punaisessa Ristissä lapsi tai nuori saa mahdollisuuden oppia hyödyllisiä taitoja ja solmia uusia kaverisuhteita.
Tarvitsetko apua elämäntilanteesi selvittämiseen? Onko kotona tai muualla hankalia asioita, joihin toivot muutosta? Punaisen Ristin Nuorten turvataloilla autamme sinua.
Meiltä voi kysyä mistä tahansa nuoruuteen tai vanhemmuuteen liittyvästä asiasta. Autamme arjen jokapäiväisistä tilanteista elämän kriiseihin.
Nuorten turvatalot tarjoavat myös poikkeusoloissa turvallisen yösijan tilapäistä majoitusta tarvitseville oireettomille nuorille. Tilapäinen majoitus on avoinna nuorille joka päivä klo 17-10.
Nuorten turvatalot ovat päihteettömiä paikkoja, jotta voimme taata kaikille nuorille turvallisen ympäristön.
Pohditaan yhdessä, miten voisimme olla avuksi. Myös vanhemmat saavat tukea vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.
Turvatalojen palvelut ovat saatavilla arkisin ympäri vuorokauden ja viikonloppuisin ilta- ja yöaikaan. Voit soittaa meille tai tulla suoraan turvatalolle.
Voit ottaa meihin yhteyttä omasta aloitteestasi, eikä lähetettä tarvita. Kaikki Nuorten turvatalojen palvelut ovat maksuttomia.
Ota yhteyttä Nuorten turvataloon
Autamme nuoria valtakunnallisesti myös Sekasin-chatissa
Yksinäisyyttä voivat kokea nuoret, aikuiset ja vanhukset, ikään, sukupuoleen tai kulttuuritaustaan katsomatta. Yksinäisyyttä voi aiheuttaa esimerkiksi välimatka perheeseen tai uusi ja outo elämäntilanne. Ystävyyden solmiminen voi olla hankalaa monista eri syistä.
Punaisen Ristin ystävätoiminnan vapaaehtoiset tuovat iloa yksinäisen arkeen. Voit kysyä itsellesi tai läheisellesi pitkäaikaista ystävää tai kertaluonteista apua.
Punaisen Ristin vapaaehtoiset ovat tehtäväänsä koulutettuja. Ennen kaikkea vapaaehtoinen ystävä on kuuntelija ja henkinen tuki. Ystävän kanssa voi käydä kahvilla, teatterissa tai vaikka kävelyllä. Voitte yhdessä miettiä kuinka haluatte tavata. Vapaaehtoisen ystävän kanssa voi keskustella myös anonyymisti verkossa, esimerkiksi sähköpostiviestein.
Ota yhteyttä alueesi ystävävälitykseen
Mikäli alueellasi ei ole ystävävälitystä, ota yhteyttä oman paikkakuntasi Punaisen Ristin osastoon tai piiritoimistoon
Reddie Kids on Suomen Punaisen Ristin varhaisnuorten kerho 7–12-vuotiaille. Kerhotoiminnan tarkoituksena on tarjota nuorille hauska ja turvallinen ympäristö, jossa voi tutustua Punaisen Ristin arvomaailmaan sekä esimerkiksi ensiaputaitoihin leikkien ja pelien avulla.
Reddie Kids -kerhon teemoja ovat käytännöllisten perusensiaputaitojen ja turvallisuuden lisäksi muun muassa ystävyys, pakolaisuus, suvaitsevaisuus sekä vieraiden kulttuureiden ymmärtäminen ja arvostaminen.
Kerho tarjoaa varhaisnuorelle loistavan mahdollisuuden tutustua Punaiseen Ristin toimintaan ja periaatteisiin. Tarjolla on lisäksi tietysti paljon hauskanpitoa ja uusia kavereita.
Reddie Kids -kerhotoiminnan tarjonta vaihtelee paikkakunnittain. Voit etsiä kerhoja tapahtumakalenterista tai ottaa yhteyttä sinua lähimpään piiriin tai paikallisosastoon.
Etsi kerhoja tapahtumakalenterista
Ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiriin tai paikallisosastoon
Nuorisoryhmätoiminta tarjoaa nuorelle mahdollisuuden näyttää, että hän uskaltaa välittää. Ryhmätoiminta antaa 13–17 -vuotiaille mahdollisuuden vaikuttaa lähiympäristössään ja ottaa kantaa paremman arjen ja heikompien puolesta.
Nuorisoryhmä kokoontuu tyypillisesti kerran viikossa tunniksi tai kahdeksi. Ryhmässä käsitellään Punaisen Ristin toiminnan aihepiirejä, tehdään vierailuja ja osallistutaan kampanjoihin. Myös peli- ja elokuvaillat ovat osa ryhmätoimintaa.
Ole yhteydessä piirisi nuorisotoiminnasta vastaavaan työntekijään tai lähimpään osastoon löytääksesi sinua lähimpänä toimivan nuorisoryhmän! Jos osastossasi ei vielä ole nuorten tai varhaisnuorten ryhmää, kokoa kiva porukka ja perustakaa sellainen! Ohjeita ja apua tähän voit kysyä piirisi nuorisotoiminnasta vastaavalta työntekijältä.
Ota yhteyttä sinua lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon tai paikallisosastoon
Punaisen Ristin kesäleireillä lapset ja nuoret oppivat uusia taitoja ja solmivat uusia ystävyyssuhteita. Leireillä tutustutaan myös Punaisen Ristin eri toimintamuotoihin kuten ensiapu- ja ystävätoimintaan, kansainväliseen työhön tai humanitaariseen oikeuteen.
Kysy leireistä paikkakuntasi Punaisen Ristin piiritoimistosta
Etsi leirejä tapahtumakalenterista
Punaisen Ristin LäksyHelppi tarjoaa koulun jälkeen apua kotitehtävien kanssa. Vapaaehtoiset ohjaajat auttavat läksyjenteossa. Läksykerhossa jutellaan ja vietetään aikaa yhdessä.
Läksyhelpissä keskitytään koulutuntien jälkeen läksyjen tekoon. LäksyHelpin ohjaajat auttavat esimerkiksi silloin, kun koulutehtävät tuntuvat hankalilta, eivätkä omat vanhemmat pysty auttamaan. LäksyHelpissä voi miettiä kotitehtävien sisältöä yhdessä ohjaajien kanssa.
Ohjaajat myös kuuntelevat huolia ja kannustavat, jos koulunkäynti tuntuu vaikealta. Läksyjenteon lomassa vietetään aikaa yhdessä, pelataan pelejä ja jutellaan.
LäksyHelppi on tarkoitettu peruskoululaisille eli ala- ja yläkouluja käyville. LäksyHelppi-kerhot on tarkoitettu erityisesti Suomeen muuttaneille lapsille ja nuorille, mutta kaikki koululaiset ovat tervetulleita läksykerhoon. LäksyHelppi-kerhoja vetävät Punaisen Ristin kouluttamat vapaaehtoiset ohjaajat.
LäksyHelpissä saa läksyavun lisäksi itseluottamusta ja uusia ystäviä. LäksyHelpin tavoite on paitsi auttaa koulunkäynnissä, kannustaa mahdollisimman monta nuorta jatkamaan peruskoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.
Läksyhelppi-kerhoja järjestävät Punaisen Ristin paikalliset vapaaehtoisosastot useilla paikkakunnilla.
Ota yhteyttä lähimpään Punaisen Ristin piiritoimistoon ja kysy toiminnasta alueellasi